Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Traškus meduoliai

Prieššventiniam bėgime, skubėjime norisi stabtelt, atsigręžt, pagalvot... ir tada supranti, kad kažką galėjom padaryt kitaip arba geriau, skirt daugiau dėmesio savo artimiems, netgi skirt daugiau laiko sau, savęs suvokimui...
Ir vat dar vienas šiltas vakaras praleistas kartu su vaikais, kai visi kartu lipdėm, minkėm meduolius ir visi rūpesčiai kurie paskutiniu metu užgriuvo nors trumpam, bet pasimiršo...


Mums reikės:
Meduoliams:
300g palmių riebalų arba margarino
300g cukraus
530g miltu
3 kiaušiniai
3a.š. kakao
2v.š. sauso imbiero
1.5a.š. cinamono
1.5a.š. gvazdikėlių
1a.š. muskato riešuto
0.5a.š. kardamono
1/4a.š. juodųjų pipirų
4.5a.š. kepimo miltelių
druskos žiupsnelį

Glajui:
70g cukraus
1v.š. vandens

Sumaišom riebalus su cukrumi ir prieskoniais, įmušame po vieną kiaušinį, gerai išplakame.
Miltus persijojam, sumaišom su kepimo milteliais ir gauta kiaušinių-riebalų mase. Gausis minkšta, lipni masė, ją dedam į šaldytuvą atšalt.
Atšalusia tešlą iškočiojam ir darome įvairias figūrėles, bet viską darom greitai, nes vėl tešla suminkštės. Jei vėl suminkštės, vėl įdedam į šaldytuvą. Kad tešla neliptų prie kočėlo, aš ją uždengiu paprastu maišiuku kočiojant :)

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
Iškeptus meduolius apipilam glajumi, kuri labai lengvą padaryt kai kepasi meduoliai iš ištirpinto vandenyje cukraus/cukraus pudros, spalvai galima įpilt ne vandens, o sulčių
Gero jums vakaro!

Komentarų nėra:

Sekėjai