Pati geriausia dovana- tai iš visos širdies, o jei dar ir padaryta savo rankomis, tai dar geriau. O koks Valentinas be šios dienos simbolio-širdelių
Mums reikės:
Tešlai:
300 g šilto vandens
100g uogienės (dėjau spanguolių)
100 g cukraus
200g kvietinio raugo arba 16 g šv.mielių (2 a.š. sausų mielių)
100g sviesto (kambario temperatūros)
1 didelio kiaušinio ir dar vieno baltymo
650g kvietinių miltų
100g avižinių dribsnių
saują dž.vaisių/daržovių (dėjau dž.bananus, papaja, razinas)
1 a.š. druskos
Aptepimui:
1 trynio
aliejaus
cukraus
Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu ir cukrumi, palaukt kol pasidengs „kepure“. Druską sumaišyti su miltais, avižiniais dribsniais ir dž.vaisiais, įpilti ištirpintas mieles, suplaktus kiaušinius, sudėt minkštą sviestą, užminkyti elastingą tešlą ir pastatyti šiltai kol pakils.
Jei tešlą daryt duonkepėje, tada pradžioje sudedam skysčius (vandenį ir uogienę), išplaktą kiaušinį, tada suberiam miltus, cukrų ir druską į skirtingus kampus, minkštą sviestą ir ant viršaus raugą ar mieles (šviežias prieš tai geriausia ištirpint skystyje). Po signalo subert avižinius dribsnius ir d.vaisius.
Kai tešla pakils, padalinam į 12 dalių, kiekvieną iškočiojam ir sutepam aliejumi, viršų apipabarstom cukrumi. Susukam į volelį, ji sulenkiam ir prilaikydami galus įpjaunam iki vidurio (kiek daugiau). Įpjautas puseles atlenkiam išvirkščiai, aptepam likusiu tryniu, galima apibarstyt cukrumi ir duodam dar 15-20min pakilt ir šaunam į įkaitintą iki 210ºC orkaitę. Kepam apie 15-20min kol gražiai paruduos. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą