Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

Dangiškas kokosinis vyniotinis

Paskutiniu metu vis trūksta laiko, o planų daug... Taip ir su šiuo receptu, gaminau jį gimtadieniui, o tik dabar bandau sukelt viską po truputį... Jei kas mėgsta kokosą ir viską kas su juo susiję, tai siūlau ir rekomenduoju, nes skonis pasakiškas, o pats gabalėlis tirpsta burnoje nepastebimai :) Nes derinys kokoso su trinta varškyte duoda stulbinamą, tiesiog dangišką skonį

Mums reikės: 
Biskvitui: 
4 kiaušinių
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų a.r. (Karališki miltai tinka idealiai)
50 g aguonų (galima ir ne dėt)
 Kremui: 
200 g sviesto
pusę indelio kond.pieno
100 g pertrintos varškės
100 g kokoso drožlių
100 g graikiškų riešutų (galima ir ne dėt)
pusę a.š. citrinos sulčių
Trynius suplakam su cukrumi, įdedam miltus su aguonomis. Atskirai iki standžių putų išplakam baltymus ir sudedam į miltų masę. Atsargiai išmaišom. Didelę skardą (pas mane tokia didelė, juoda) išklojam sviestiniu popieriumi ir sukrėtus tešlą tolygiai išlyginam. Kepam maždaug 10-15 min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir kai vos ima rust viršus, traukiam lauk. Ištraukus, iškarto, labai atsargiai, su visu popieriumi susukam biskvitą į volelį. Palaikom taip susuktą maždaug 10min., tada atsargiai atvyniojam, nuimam nuo popieriaus ir paliekam pilnai atvėst uždengus rankšluostuku.
Minkštą sviestą išsukti iki purumo palaipsniui pilant kondensuotą pieną. Varškę su kokoso drožlėmis sudėti į sviesto masę ir įpilti rūgštelės. Viską labai gerai išplakti.
Atvėsusį biskvitą sutepam paruoštu kremu, tik kraštus reikia stengtis tept nelabai storai, geriau susukus galus prikimšt likučiais, ir susukti. Pati vyniotinį iš visų pusių t.p. ištept ir apvoliot kokosų drožlėse. Viskas, paruošta vyniotinį reikia palaikyt bent 2 val. šaldytuve, bet skaniau bus palaikus apie parą, tada pats biskvitas permirks kremu... Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai