Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Truputis apie druską

Ar žinot, kad į kiekvieną patiekalą druska dedama vis skirtingu laiku, ne? Tada bus įdomu:


  • Jei virsit bulves, tai druską reikia dėt iškart po vandens užvirimo, bet jei kepsit bulves, tai druską reikia dėt pačioj pabaigoj, apibarstyt jau iškeptas bulves. Nes jei pasūdysit anksčiau, tai bulvės bus neiškepusios ir minkštos.
  • Burokus geriausia išviso nesūdyt, nuo to jų skonis tik išryškės.
  • Kai virsit žuvienę ar daržovienę sriubas druską dėkit iškarto po vandens užvirimo.
  • Verdant mėsą, druską dėkit pačioj pabaigoj, kitaip mėsa bus kieta.
  • Kepant mėsą druską reikia dėti kai mėsa apskrus, kitaip mėsa neteks savo sulčių ir bus kieta.
  • Žuvį reikia įtrint druska 10-15min prieš kepimą, tada žuvis nesubyrės kepant.
  • Jei virsit makaronus, tai druską dėkit prieš įdedant makaronus, kitaip jie sulips.
  • Verdant koldūnus, virtinukus druska reikia dėt virimo pradžioje.
  • Į salotas druską reikia dėti prieš užpilant aliejumi, nes druska blogai tirpsta aliejuje.
  • O jei netyčia persūdėt sriubą-ne bėda, tiesiog prieš virimo pabaigą įdėkit maišiuką su ryžiais maždaug 5 minutėm ir pertekliaus kaip nebūta.

Komentarų nėra:

Sekėjai