Tikima, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. O kokios Užgavėnės be blynų. Jais būtinai vaišinamas kiekvienas į namus užėjęs žmogus, o ir namiškiai turi prisivalgyt iki soties. Na iki soties, reiškia iki soties, svarbu kad neatsibostų :) Ryte vieni blynai, tai per pietus galima ir kitokius pasiūlyt, minkštus, su vos juntama rūgštele ir tirpstančius burnoje...
Mums reikės:
2 kiaušinių
70g cukraus
2,5 stiklinės kefyro
2,5 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių arba 1a.š.sodos
žiupsnelio druskos
Miltus sumaišyt su kepimo milteliais/soda ir druska. Kiaušinius išplakt su cukrumi. Tada sujungt miltus su išplakta kiaušinio mase ir kefyru. Viską labai gerai išplakt, kad neliktų gumulėlių. Man labai patiko plakt kokteilių maišytuve, tada nelieka nejokių gumulėlių ir dozuot/pilt į keptuvę labai patogu.
Kepti įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies uždengus su šlakeliu aliejaus. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą