Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Jogurtinė pynė

Ši pynė gaunasi malonaus aromato, puri, o jogurtas priduoda gražią šviesią spalvą ir subtilų skonį.

Mums reikės:
375 g miltų
7g šv. mielių
200 ml jogurto (kambario temp.)
1 a.š. druskos
1v.š. cukraus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio trynio aptepimui

Mieles sumaišyt su šiltu vandeniu ir ir cukrumi, pastatyti šiltai kol nepasidengs „kepure“. Tada įpilt jogurtą ir po truputį įmaišyti miltus sumaišytus su druska, įpilt aliejaus. Tešlą minkyti, kol nebelips prie rankų. Tešlą kildinti kol padvigubės.
Ruošiant tešlą duonkepėje, visus produktus sudėt pagal duonkepės instrukciją.
Tešlą padalinti į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiot ir susukt voleliu. Gautus volelius supinti į kasą, galus užspaust ir užlenkt į apačią. Pynę dėti ant kepimo popieriumi išklotą skardą. Apklot rankšluostuku ir dar kartą pakildint uždengus apie 30min.-1val.(priklauso nuo kambario temp.). Pynę aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir apibarstyti sezamo sėklomis (galima ir nebarstyt, tiesiog pas mus turi būt arba viršuj arba viduj kokios nors sėklos :)) Kepti įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. Skanaus

P.S. Maniškiai ją net nepjausto, tiesiog laužo ir valgo :)

Komentarų nėra:

Sekėjai