Mano mergaitėm toks pienas yra tikras išsigelbėjimas, turbūt kaip ir kiekvienam kitam alergiškam pienui/laktozei žmogui. O pasigaminti jį yra labai paprasta, be to kaskart galima pasirinkt vis kitokį skonį pakeitus tik riešutų ar sėklų rūšį. Juk galima daryt iš kokoso drožlių, riešutų (migdolų/anakardžių/graikiškų...), t.p. tinka iš sėklos (sezamų/saulėgrąžų), dar mūsų TOP‘e yra kaip ne keista... avižai :)
Mums reikės:
1 st. riešutų/sėklų/avižų...
3-4 st. vandens
pasaldinimui datulių/cinamono...
Riešutus/sėklas užmerkiam nakčiai (jei darysit iš kokoso drožlių pakanka pamirkit tik pora val.). Jei norėsit pasaldint, įdėkit datules/cinamoną ar ką kitą ir viską gerai sumalkit su smulkintuvu, perkoškit r mėgaukitės paruoštu pienu.
Kas turi lėtaeigę sulčiaspaudę bus dar lengviau ir daugiau :-D reikia tik išmirkytus riešutus sudėt į sulčiaspaudę, po truputi pilant vandenį kol spaudžia ir viskas, pienas paruoštas.
Beje, gautą minkštimą neišmetinėkit (kaip ir bet kokius tirščius spaudžiant sultys ar kt.), nes viską galima panaudoti, pvzd. kepant pyragus/sausainius ar darant padažus, sriubas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą