Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Trapučiai duonelė (žaliavalgių duona)

Ši duonelė-traputis nuostabi, nuostabi įvairiais aspektais, pradedant tuo, kad ji pagaminta nenužudant visų vitaminų ir enzimų (dėl ko mūsų organizmas mums tik padėkos), ji yra labai skani, trapi ir jos nori valgyt ir valgyt...
Kažkaip galvojau kad jau seniai buvau įdėjus šį nuostabų receptą, ir kai šiandien užklausė apie tokios džiovintos duonos receptą pradėjau ieškot bloge ir ...neradau, jis buvo, kaip ir daugelyje receptų, iki šiol nepaskelbtas... Labai gailiuosi, bet labai trūksta laiko viską surašyt, sugrupuot... ypač kai serga vaikai...


Mums reikės: 
1 stiklinės ruginių miltų
1 stiklinės linų sėklų
0,5 stiklinės saulėgrąžų
1 a.š. druskos (dėjau 0,5 a.š. Himalajų smulkios druskos)
2 vidutinio didumo obuolių
1/4 stiklinės molasses sirupo
1/4 stiklinės vandens
2 v.š. kokoso sviesto

Miltus sumaišyt su sėklomis ir druska. Obuolius aplupt ir išimt sėklytės, įpilt sirupą, vandenį ir sumalt su mikseriu iki vientisumo. Gautą masę supilt į sausus sumaišytus produktus. Išmaišius, pridedam kokoso sviesto ir duodam pastovėt 10-15min. Tešla turi gautis geros tirštos grietinės.
Gautą masę padalinam į dvi dalys ir tolygiai pasiskirstom ant pergamentinio popieriaus ko ploniau (nes nuo storio priklauso džiovinimo laikas). Statom į įkaitintą iki 40°C orkaite arba džiovyklę ir džiovinam 2-2,5val. Tada atsargiai apverčiam, supjaustom ir džiovinam dar 2-2,5val.
Viskas, išdžiovintus trapučius-duonelius atvėsinam ir sudedam į sandarų indą kad nesudrėktų.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Ar galima pakeisti kokosų sviestą kokių nerafinuotu riešutų aliejumi?

nataliuncik rašė...

Taip, galima pakeist į kitą aliejų arba sviestą, keisis tik vos juntamas skonis :)

Sekėjai