Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Proginė "armonikėlė"

Skambutis, laukt svečiu... o nulėkt iki parduotuvės negaliu... pradėjau ieškot ką galima padaryt greitai, bet skaniai ir nekasdieniškai. Pradėjau traukt iš šaldytuvo viską ką turėjau ir sudėjus kartu, įdėjus truputi pastangu, gavosi labai skanus ir proginis patiekalas, tai gi, a-lia „armonika“


Mums reikės: 
Armonikai: 
1-1,5kg sprandinės
1v.š. kario
2-3vnt. baklažanų
3-4vnt. pomidorų
~50g rūkytų lašinukų arba šoninės
400g pievagrybių
druskos, pipirų pagal skonį
Padažui (baltojo padažo variacija):
50g sviesto
3v.š. miltų
3 stiklinių sultinio arba vandens/pieno
žalumynų

Sprandinę įtrint kario prieskoniais sumaišytais su druska, supjaustyti kaip armoniką, t.y. ne iki galo perpjauti, paliekant apačią neperpjautą.
Pomidorus, baklažanus susipjaustyti žiedeliais, lašinukus/šoninę-plonom juostelėm. Ir viską dėliot paeiliui, kaitaliojant baklažanus su pomidorais, į tarpus tarp sprandinės. Ant viršaus, tarp tarpų, sudedam lašinukus, ėmiau rūkytus, nes jie pridavė pikantiškumo šiam patiekalui.

Dabar gaminam baltąjį padažą: keptuvėje pakaitinam sviestą, atsargiai suberiam persijotus miltus, pakepinam pamaišant ir atsargiai supilam sultinį/vandenį/pieną kad nesusidarytų gumulėliai. Viską kaitinam apie 10 min nuolat maišant.
Maždaug trečdalį paruošto padažo supilam ant mūsų armonikėlės, pabarstom pipirais, aš labai mėgstu 5 rūšių pipirus, uždengiam dangčiu ir statom keptis į įkaitintą iki 180° orkaitę maždaug 1val.
Kol kepasi, aplupam pievagrybius, supjaustom ir apkepinam. Tada apkepintus grybus užpilam likusiu padažu ir paliekam ant mažos ugnies maždaug 10-15min.
Iškeptą armonikėle atsargiai perdedam ant lėkštės, aplinkui sudedam grybus ir skanaujam :) Patiekalas gavosi laaabai sultingas, minkštutėlis ir beprotiškai skanus. Teisingai sakoma, kad patys skaniausi patiekalai gaunasi iš likučių randamų šaldytuve :D

Komentarų nėra:

Sekėjai