Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Guacamole

"Guacamole» kilo iš actekų žodžio Ahuacamolli (Ahuacatl - avokado + molli - padažas). Yra daug receptų šio nuostabaus patiekalo, kurie skiriasi ingredientais ir jų susmulkinimo. Pagrindiniai komponentai guacamole yra avokado, laimos arba citrinos sultys ir druska. Dar galimi įvairiausi priedai, pvzd. daug žalumynų, prieskonių, daržovių (pomidorai, paprikos, t.p. ir čili pipirai), svogūnai, česnakai..., bet NIEKADA nededama majonezo.



Avokado(be odelės ir kauliuko) susmulkinam su šakute arba, kas mėgsta tyrelės pavidale, su smulkintuvu, išspaudžiam citrinos arba laimo sultis ir pasūdom pagal skonį. Galim palikt taip arba dar sudėt likusius ingredientus: smulkiai supjaustytas daržoves, kapotas šv. prieskoninis žolelės.
Šį kartą aš dėjau geltoną papriką, pomidorus, žalią čilį pipiriuką, svogūną ir česnako skiltelę. Viską gerai išmaišom ir ... skanaus.

Šį kartą gaminau taco. Tam iškepam tortlla‘s ir pagaminam guacamole. Apkepinam faršą. Ant tortillos sudėdam guacamole, žalumynus, apkepintą faršą ir apibarstom sūriu, susukam. Skanaus

2 komentarai:

Brigita rašė...

labutis, o sis uztepas ar kaip ji tiksliau reiktu pavadinti , gal misinys... jis tik tacam tinka ar panaudojimo diapazonas platesnis?

nataliuncik rašė...

Sveiki, šio užtepėlio/padažo panaudojimas labai didelis, galima padaryt truputi aštresnio ir tiesiog paprastą duoną aptept, gausis sumuštiniai, arba stambiau susmulkint, bus salotos :-)

Sekėjai