Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

Viduržemio jūros salotos iš aštuonkojų ir kalmarų

Šis patiekalas atkeliavo iš Ligūrijos regiono raganų miesto Trioros, kur švenčiama metų kaita, garbinamas gyvenimo atsinaujinimas, kur žmonės išmoko siekti vienybę su supančiu pasauliu...Tai gabalėlis tos vienybės, kurią galite paragauti ir jūs.


Taigi, mums reikės:
1kg aštuonkojų ir kalmarų(jei bus išvalyti, galima ir mažiau)
3-4 bulvių
3 pomidorų
2 česnako skiltelių
lauro lapelių, pipirų, druskos
citrinų sulčių
alyvuogių aliejaus
petražolių, bazilikų

Kalmarus ir aštuonkojus išvalyt, atskirt nuo akių, kremzlių ir gerai praplaut po tekančiu vandeniu. Į puodą sudėt porą skiltelių česnako, kvapniuosius pipirus, lauro lapų, pridėt druskos, įpilt vandens, porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir sudėt paruoštus kalmarus ir aštuonkojus. Virt ant mažos ugnies apie 1val.
Išvirtus kalmarus ir aštuonkojus ištraukti iš vandens ir duoti gerai nutekėt vandeniui. Perplaut, nuimt likusia odą.
Petražoles ir česnakus sukapot, ir dubenyje sumaišyt su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir balzamico actu. Gautame marinate užmarinuot kalmarus ir aštuonkojus, palikt bent 12val., bet geriausia parai.
Bulves išvirt ir supjaustyt griežinėliais. Pomidorus supjaustyt į 8 dalis.
Į lėkštę sudedam bulvės, pomidorus ir užmarinuotus kalmarus su aštuonkojais, apipilt marinatu ir papuošt baziliko lapais. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai