Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Medaus tortas

Nuo pačios vaikystės mano mama kepa labai skanų medutį, kuris net tirpsta burnoje, o pastovėjęs daugiau nei dieną, pasidaro tik skanesnis...Kiek nusižengiu nuo jos recepto ir į kremą dedu bananus, mandarinus, ananaso gabaliukus...Taip ir dabar, Velykom padariau šį torčiuką, kurį galit pabandyt ir jus:)Perspėju, dingsta labai greitai:))))

Mums reikės:
Tešlai:
4 kiaušinių
200g cukraus
200g medaus
150g sviesto
1a.š. sodos
1v.š. grietinės
640g miltų
Kremui:
3 indelių grietinės (po 400g, bet geriausiai naminės)
2 bananų(dar galima dėt mandarino skilteles, ananaso gabaliukus...)
3 v.š. cukraus pudros(bet galima ir cukraus)
1 a.š. citrinos sulčių
3 v.š. želatinos

Dubenyje(geriau didesniame) išplakame kiaušinius su cukrumi iki putų, tada įpilam medaus, supjaustytą sviestą, dubenį įstatom į puodą su karštu vandeniu ir viską gerai plakam kol masę sutirštės ir pasidarys puri.
Masei ataušus suberiam miltus, sodą nugesintą grietinėje ir užminkom tešlą. Užminkytą tešlą padedam pusvalandžiui į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą padalinam į 4-6 dalis(priklauso nuo turimos formos, kuo didesnė forma, to mažiau lakštų) ir iškočiojam norimo dydžio blynus. Kočiojam ant kepimo popieriaus ir, kad tešlą neliptu prie kočėlo, jį taip pat patepam aliejumi.
Blynus subadom šakutę ir kepam 180ºC orkaitėje.
Iš tešlos likučių iškepam lakštą, kurį vėliau panaudosim pabarstymui.
Želatiną užpilam pora šaukštelių vandens ir duodam laiko išbrinkt. Tada į grietinę suberiam cukraus pudrą(kremas gausis žymiai puresnis nei su cukrumi), supilam citrinų sultis, išbrinkusį želatiną ir gerai išplakam. Į gautą kremą sudedam supjaustytus bananus, atsargiai sumaišom ir pertepam iškeptus lakštus, bei viršų.
Lakštą, kurį iškepėm iš tešlos likučių, sutrupinam ir gautais trupiniais apibarstom torto viršų ir šonus.
Viskas, tortas paruoštas, dabar liko apsišarvuot kantrybe, nors 8-12val.(dėl to patarčiau daryt bent vakare), per tą laiką lakštai prisigers kremu ir bus labai skanus.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Sekėjai