Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Tiršta moliūgų sriuba

Dar liko moliūgų po gero derliaus, blynai ir košės nusibosta, o sriubyte-ne :) Paprasta, greitai paruošiama, sveika ir žiauriai skani



Mums reikės:
1 vidutinio dydžio moliūgo
4-5 bulvių
2 morkų
1 svogūno arba porų
česnako galvutės(bet galima ir mažiau, čia pagal skonį) 
200 g grietinėlės
druskos, kvapniųjų pipirų pagal skonį

Pirma reikia išvirt sultinio(mėsiško ar daržovių- čia jau skonio reikalas). 
Tada paruošiam pagrindinį ingredientą: moliūgą nulupam, supjaustom gabalėliais ir kepam įkaitintoje keptuvėje kol suminkštės.
Morkas ir svogūną susmulkinam ir pakepinam, baigiant kept sudedam supjaustyta griežinėliais česnaką(dingsta aitrus kvapas ir skonis tampa švelnesnis) .
Bulves apvirti sultinyje, kai suminkštės, sudėti apkepintą moliūgą,  morkas, svogūną, česnaką  trintuvu sutrinti visas daržoves(galima sutrint tik dalį daržovių ir palikt morkas, česnaką nesutrintą, daugumai taip labiau patinka).
Įpilti grietinėlės, įdėt druskos pagal skonį ir pakaitinti.
Paruoštą sriubą pateikti su moliūgų sėklomis, apibarstyt tarkuotu sūriu ir kvapniųjų pipirų/muskato mišinių. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai