Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Šparaginių pupelių ir paprikos mišrainė

Šios mišrainės receptu pasidalino labai šauni mergina:) Tik aš jį kiek pakoregavau, nes originaliame recepte reikia dėt pomidoro ketčupą, o jis man nelabai priimtinas. Ši mišrainę puikiai tinka prie šašlykų, ant grotelių keptos mėsos, galima pateikt kaip atskirą patiekalą arba galima pasirūpint žiemai, sudėjus į stiklainius.

Taigi, mums reikės:
1 kg šparaginių pupelių
0,5 kg svogūnų
0,5 kg morkų
2-3vnt. saldžios paprikos
1 litras pomidorų padažo(aš dėjau 0.5kg pomidorų)
3 v.š. cukraus
7 v.š. acto
aliejaus apie pusę stiklinė
maltų pipirų, petražolių, druskos.

Pupeles gerai išplaut, stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.
Svogūnus supjaustyti žiedais, morkas sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką supjaustyti juostelėmis, pomidorus palaikyt porą min. karštam vandenyje, tada lengvai nuimsit skurytę, supjaustyt ir viską troškinti aliejuje, kol suminkštės.
Tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą(bet jei darot su pomidorais, jo nereikia), actą, sudėti prieskonius ir patroškinti dar 10-15 min. Viskas, galima skanaut ir mėgautis.
O jei norit pasirūpint žiemai, tada mišrainę reikia sudėt į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir laikyti šaltai.

P.S. Jie skanūs kaip karšti, galima pateikt kaip atskirą, karštą patiekalą, bet nuostabūs ir šalti, galima kaip salotas arba kaip garnyrą, o žiemą atidaryt tokį skanėstą...žinoma jei dagyvens :D

Komentarų nėra:

Sekėjai