Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Kiaušinių marginimas: spalvinga ir kvapni vaškinių kreidelių technika.

Per Velykas svarbiausi yra margi kiaušiniai, jie kaip simbolis šios šventės. Ir kiekvienais metais norisi vis gražesnių, margesnių kiaušinių (ypač vaikams), todėl kaskart bandom vis naujus kiaušinių dažymo būdus. Ir penktadienį skaitinėdama žinias delfi puslapyje, akis patraukė straipsnis apie 7 kiaušinių dažymo būdus, 6 būdus mes jau išbandėm anksčiau ( su gofruotu kartonu, burbuline plėvele, folija, lipnia juosta, šilku ir skutimosi putomis), o su vaškinėmis kreidelėmis dar nebandėm, be to labai daug prisirinko tokių kaip graužtukų, nes mergaitės labai mėgsta piešti :) Tai ir suradom jiems panaudojimą, taigi pradedam:

Mums reikės: 
kiaušinių
vaškinių kreidelių
rėžtuko/drožtuko (kreidelei skusti)- mes dar naudojom smulkią tarką

Išvirkite kiaušinius (neatvėsinkite). Kad neatvėstų ir būtų sausi, galite laikyti karštoje orkaitėje. Kreidele pieškite ant karšto kiaušinio – kreidelė ims lydytis. Ant kiaušinio galite barstyti ir kreidelių drožles. Kreidele išmargintus kiaušinius palikite atvėsti.

Mūsų pastebėjimai: geriau ir gražiau nepiešti, o sutarkuot (kaip darė mano vyresnėlis), bus smulkios drožlytės, arba su drožtukais skust (kaip darė mano mergaitės), tada drožlytės gaunasi didesnės; ir visas drožlytės sumaišyt, ir tik tada voliot karštą kiaušinį. Atvėst geriausia palikt ant popieriaus, o ne dėt į dėžutę, nes vaškas dar lydosi, ir jeigu jis bus „apspaustas“, tai susilies visos spalvos, bus kaip purvinos.

Iš pradžių netikėjome, jog pavyks kiaušinius dažyti kreidelėmis. Vėliau nusprendėme, jog taip nudažytas kiaušinis mums gražiausias.

2 komentarai:

Lileta rašė...

Super būdas :) Šiais metais jau pavėlavau :)Kitais būtinai bandysiu , ačiū už idėją .

nataliuncik rašė...

Labai linksmi kiaušinukai gaunasi ir visa šeima įdarbinta :) Būtinai pabandykit ir parašykit kaip gausis

Sekėjai