Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. liepos 9 d., antradienis

Saldžios “bulvytės”

Iš kur atsirado toks pavadinimas šių pyragaičių? Net nežinau, jų pavadinimas gal siejamas su forma? Nors ir forma čia skonio reikalas, juk galima daryt ir pailgas, ir keksiukų ar kitos formos... bet pavadinimas prilipo ir tegul bus toks :) O pats receptas šių pyragaičių labai paprastas, gamyba neužima daug laiko ir svarbiausia skanu, ko daugiau reikia? Jų skonis ir išvaizda gali kaskart skirtis nuo sudedamųjų dalių, pabarstukų, pateikimo...

Mums reikės: 
300g- 350 g biskvito trupinių (man skaniausia medučio paplotėliai  , galima daryt iš ¼ tešlos normos)
100g minkšto sviesto
2-3 v. š. kakavos
2- 3 v. š. likerio (man skaniausia daryt su amareto arba naminio kiaušinių likeriu)
 4-5 v.š. kondensuoto pieno
3-4 v. š. sirupo (kad sudrėkint ir surišt masę)
50-70g smulkintų riešutų, sėklų, kokoso drožlių, aguonų...

O viską padaryti labai paprasta: sviestą, kakavą, likerį ir sirupą suplakam iki vientisos masės, tada suberiam smulkintus riešutus ar kokius kitus priedus ir trupinius, viską gerai išmaišome. Suformuojam bulvytes, jei limpa, dar įberiam trupinių arba pašaldom masę, kol sviestas labiau sustings ir bus įmanoma suformuoti bulvytę. Kai bulvytės sulipdytos, galima apvolioti sezamų sėklose, biskvito trupiniuose, kakavoje... čia jau skonio reikalas. Viskas, galima skanaut :)

Komentarų nėra:

Sekėjai