Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Sauskelnių tortas

Pas mano sesę gimė pirmagimė!!!!!!!!! Mama su lėlyte jau namie ir keliaujam jas aplankyt, VALIO!!! Ir kažkaip norėjau padovanot ką nors įdomaus, neįprasto, ypač kai žinau kad iš manęs laukia kažko tokio :) Va čia ir kilo mintys padaryt tortą, bet nevalgomą, o praktišką, kad galima būtų panaudot ne vieną dieną ir širdžiai miela.

Mums reikės:
- pado-pagrindo - serviravimo lėkštės ar kartono, nes kitaip tortas nesilaikys, o ir sukt bus lengviau
- sauskelnių- ėmiau Pampers Premium Care 2 dydį (72vnt.), nes jie patys geriausi iš mano vaikų bandytų :)
- gumyčių ar virvučių laikinai surišt „sluoksnius“
- juostos aprišimui- 4m ir 8cm pločio, bet galima ir platesnės/siauresnės, čia tik skonio reikalas
- pagaliuko arbo kartono tūbelės (ilgis kaip torto aukštis), galima į vidų pastatyt ir šampano butelį, kaip sakoma ir tėvams gi šventė:)
Papuošimui naudojau:
- minkštą žaisliuką
- plaukų užsegimus (2vnt.), dabar papuošt žaisliuką, o vėliau puoš mažą princesę
- čiulptuką (nes žadėjau padovanot tą, kurį vaikas čiulps, o nespjaus :)
- atlasinių gėlyčių – 15vnt., kurias vėliau galima bus panaudot plaukų segtukuose :)
- permatomos lipnios juostos, kad priklijuot gėlytės ir čiulptuką
- permatomos pakavimo plėvelės

Pirmiausia padalinam sauskelnes į sluoksnius, aš dariau trijų aukštų tortą, tai pirmam sluoksniui panaudojau 38 vnt.+2vnt. į centrą, antram sluoksniui – 22vnt., trečiam – 10vnt. Tada atsargiai pradedam dėliot ratu sauskelnes (tam geriausia tai daryt gilesnėj lėkštei ar formoj), kad gautųsi tokia kaip gėlė.
Aprišam/uždedam gumytę, o į pirmo sluoksnio vidurį, pado tvirtumui, įdedam susuktus voleliu dvi sauskelnes arba pastatom šampano butelį ar tūbelę. Jei nenaudot nei tūbelės nei šampano, tada reikės torto aukščio pagaliuką, kuris eis per visus sluoksnius ir taip juos suriš.
Baigus formuot tortą, pradedam jį puošt. Pirmiausia su juostele aprišam kiekvieną sluoksnį ir užrišam kaspinėlius, papuošiam atlasinėm gėlytėm (tvirtinau su lipnios juostelės pagalba). Ant viršaus pasodinam žaisliuką (aš jo ausytes dar papuošiau plaukų užsegimais :) ir su lipnia juosta t.p. pritvirtinau čiulptuką. Viskas, dabar liko šį tortą supakuot ir važiuot lankyt mažo stebuklėlio

 P.S. Reikėjo buvo matyt sesės akis kai įteikiau jai tortą, sakydama kad čia mažylei :D „Ji gi mažytė, jai dar negalima torto“... nes jai iškarto pasirodė kad jis tikras ir buvo labai maloniai nustebinta kai pamatė kad jis iš sauskelnių :) Tai kad gavosi malonus ir netikėtas siurprizas :)

Komentarų nėra:

Sekėjai