Labai mėgstu šias, nuostabaus skonio saldainiukus, jie žavi savo ypatumu, įdomiu skoniu, o su karšta arbata dingsta akimirksniu.
Mums reikės:
600g balto šokolado
200ml grietinėlės
120ml tiršto balto likerio(geriausia kokosinio, bet čia skonio reikalas, aš dariau su Keglevic )
100g kokoso sviesto (jis toks kietas)
100g sviesto
kokoso drožliu apvoliojimui
Ištirpint baltą šokoladą. Grietinėlė sumaišyt su likerių ir pašildyt iki 50 -60º, įdėt sviestą ir kokoso riebalus(sviestą) ir maišyt iki pilno ištirpimo. Į gautą masę įpilt ištirpintą šokoladą ir labai gerai maišyt, kol nesigaus vientisa mase. Formą išklot maišelių ir mase išpilt į ją. Pastatyt šaltai mažiausia nakčiai.
Masę išimt iš maišelio, supjaustyt vienodais gabaliukais, į vidų įdėt apskrudinta riešutuką (lazdynų, migdolų) ir suformuot rutuliuką. Gautus rutuliukus apvaliot kokoso drožlėse ir, vualia, turim savo Rafaelo.
Mums reikės:
600g balto šokolado
200ml grietinėlės
120ml tiršto balto likerio(geriausia kokosinio, bet čia skonio reikalas, aš dariau su Keglevic )
100g kokoso sviesto (jis toks kietas)
100g sviesto
kokoso drožliu apvoliojimui
Ištirpint baltą šokoladą. Grietinėlė sumaišyt su likerių ir pašildyt iki 50 -60º, įdėt sviestą ir kokoso riebalus(sviestą) ir maišyt iki pilno ištirpimo. Į gautą masę įpilt ištirpintą šokoladą ir labai gerai maišyt, kol nesigaus vientisa mase. Formą išklot maišelių ir mase išpilt į ją. Pastatyt šaltai mažiausia nakčiai.
Masę išimt iš maišelio, supjaustyt vienodais gabaliukais, į vidų įdėt apskrudinta riešutuką (lazdynų, migdolų) ir suformuot rutuliuką. Gautus rutuliukus apvaliot kokoso drožlėse ir, vualia, turim savo Rafaelo.
2 komentarai:
o kokosų sviestą kur pirkai?
Kokosų sviestą galima pirkt Vilniuje DeLonoj(galima užsakyt ir internetu, jei iš kito miesto http://www.delona.lt/171,kokosu-aliejus-100g.html) arba Rūtoj (Akropolyje yra prekyvietė )
Rašyti komentarą