Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Miežinė duona su sezamais

Miežiai duoda duonai saldu riešutų skonį, tai jei jums nusibodo įprastos duonos skonis, kviečiu paragaut šią duonelę



Mums reikės:
375 ml pieno (arba 355 ml vandens ir 2 v.š. pieno miltelių)
40g aliejau
410 g kvietinių miltų,
180 g miežinių miltų
1.5 a. š. druskos
2 v.š. medaus
2v.š. juodųjų sezamų sėklų
300 g kvietinio raugo

Jei daryt su sausom mielėm:
525 ml pieno (arba 510 ml vandens ir 2 v.š. pieno miltelių)
40g aliejau
560 g kvietinių miltų,
180 g miežinių miltų
1.5 a. š. druskos
2 v.š. medaus
2v.š. juodųjų sezamų sėklų
1.5 a. š. sausų mielių

Kepant duonkepėje: visus produktus sudėti pagal duonkepės instrukciją, įjungt tešlos programa, kai tešla bus paruošta, pakildint dar apie 4val. ir kept 1val.
Kepant orkaitėje: iš visų produktų užmaišyti tešlą, sudėt į kepimo formą, palikti šiltoje vietoje pakilti apie 5val. Kepti 220°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Kepant duona su mielėm(ne su naminių raugų): daryt viską kaip aprašyta viršuj, tik kildint tešlą reikia apie 1val. Jei kept duonkepėje, tai galima sudėt visus produktus pagal duonkepės instrukciją ir kept su pagrindine programa.


Komentarų nėra:

Sekėjai