Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 18 d., ketvirtadienis

Varškės spurgas

Labai ilgai bandžiau padaryt tokias spurgas, kurios tirptu burnoj vien atkandus...Būtent tokias atsimenu iš savo vaikystės dienų, su apskrudusia plutele, gausiai apibarstytas cukraus pudra, o viduje minkštut minkštutėliai...



Taigi, mums reikės:
0, 5 kg varškės
0, 5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 a.š. sodos
3 v.š. grietinės
¼ a.š. vanilino arba 1 pakelio vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstimui

Atskiriam trynius nuo baltymų, baltymus išplakam iki putų, o trynius sumaišom su varškė, cukrum ir vanilinu. Po truputi beriam miltus, viską sumaišome ir įdedame grietinę bei vėl sumaišome. Į gautą masę įdedam sodą, sumaišom ir aliejuotomis rankomis formuojam nedideles spurgas(nes dideliu vidus bus neiškepęs).
Įkaitinam aliejų, po viena sudedam spurgas ir kepam, kol gražiai paruduos (viską darom ant silpnos ugnies). Iškepusias spurgas sudedam ant lėkštės, išklotos popierium(kad sugertu aliejų) ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai