Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Vasarinis rabarbarų skanėstas

Rabarbarai tai vitamino C šaltinis, be to, labai skanus. Vaikystėje jas valgėm su cukrumi, gėrėm kompotą…o kokie pyragai…Dar man labai patinka rabarbarų skanėstai, nes galima kaitaliot šio skanėsto skonį pagal tą, ką turiu tuo momentu šaldytuve, o kai už lango lyja kaip iš kibiro(tokia jau mūsų lietuviška vasara, o gal afrikiečių žiema :-))na kaip bevadint, bet yra kaip yra, tada tokiomis dienomis galima puikiai praskaidrint nuotaiką ir atgaut gabalėlį vasaros su šiuo vasariniu rabarbarų skanėstu



Taigi, mums reikės:
0.5kg rabarbaro
1.5 stiklinės cukraus
1 apelsino arba 150g braškių
30g margarino
1 stiklinės miltų
3 v.š. cukraus

Rabarbarus nulupt ir supjaustyt gabalėliais, apelsiną sumalt per mėsmalę(jei darot su braškėmis, tai jas tik gerai išplaut), viską subert į puodą ir užpilt cukrum. Masę užvirint, sumažint ugnį ir virt 20-30 min, kol nepradės tirštėt. Kol masė verda, padarom trupiniuotį: sumaišom margariną su miltais ir cukrumi, viską pertrinam, kol nesigaus trupinėliai. Tada supilam masę į kepimo indą arba indelius, o ant viršaus dedam mūsų trupiniuotį.
Kepam apie 30-40min įkaitintoje orkaitėje iki 190-200°temperatūroje, kol neparus.
Iškeptą skanėstą pateikiam su ledais ir mėtų lapeliais. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai