Vieni mėgsta juodą, kiti baltą duona, ir čia nieko nepakeisi. Taip ir pas mus, reikia ir tokios turėt
Taigi, mums reikės:
100g 8grūdų mišinio(kvietinio salyklo kruopos, ruginio salyklo krupos, linų sėmenys, saulėgrąžos, sojų kruopos, miežinių kruopos, sezamas, avižų dribsniai)
4 v.š kmynų
1 v.š cukraus
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus
400ml verdančio vandens
100ml alaus
250g ruginių miltų
1 v.š. druskos
450g kvietinių miltų
15ml aliejaus
300g ruginio raugo
Į gilų puodą sudėt grūdų mišinį ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt likusius produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildint. Po 3val. duonytė gražiai pakils ir galima statyt kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:)
Kepam 15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar 30 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 5min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus.
Taigi, mums reikės:
100g 8grūdų mišinio(kvietinio salyklo kruopos, ruginio salyklo krupos, linų sėmenys, saulėgrąžos, sojų kruopos, miežinių kruopos, sezamas, avižų dribsniai)
4 v.š kmynų
1 v.š cukraus
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus
400ml verdančio vandens
100ml alaus
250g ruginių miltų
1 v.š. druskos
450g kvietinių miltų
15ml aliejaus
300g ruginio raugo
Į gilų puodą sudėt grūdų mišinį ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt likusius produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildint. Po 3val. duonytė gražiai pakils ir galima statyt kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:)
Kepam 15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar 30 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 5min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą