Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Šviesi įvairių grūdų duona

Vieni mėgsta juodą, kiti baltą duona, ir čia nieko nepakeisi. Taip ir pas mus, reikia ir tokios turėt



Taigi, mums reikės:
100g 8grūdų mišinio(kvietinio salyklo kruopos, ruginio salyklo krupos, linų sėmenys, saulėgrąžos, sojų kruopos, miežinių kruopos, sezamas, avižų dribsniai)
4 v.š kmynų
1 v.š cukraus
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus
400ml verdančio vandens
100ml alaus
250g ruginių miltų
1 v.š. druskos
450g kvietinių miltų
15ml aliejaus
300g ruginio raugo

Į gilų puodą sudėt grūdų mišinį ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt likusius produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildint. Po 3val. duonytė gražiai pakils ir galima statyt kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:)
Kepam 15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar 30 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 5min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus.

Komentarų nėra:

Sekėjai