Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. liepos 28 d., trečiadienis

Aštrios žuvies salotos

Siūlau paragaut labai paprastas ir skanias portugalų virtuvės žuvies salotas.


Taigi, mums reikės:

100 g ryžių
1/2 a.š. druskos
1-2 šalto rūkytos žuvies filė (dariau su jūros lydeka)
1 saldžiosios paprikos
1 aštraus čili pipiro
marinuotų arba raugintų agurkų
1 avokado
2 v.š. citrinos sulčių
majonezo

Ryžius išverdame su druska, vandens santykiuose 1:2. Atšaldyt.
Žuvies filė, paprika, agurkus supjaustyt.
Darom užpilą: avokado aplupt, išimt kauliuką ir sutrint kartu su majonezu ir citrinos sultimis.
Viską sudedam į dubenį, gerai išmaišom. Skanaus

6 komentarai:

Forelle rašė...

Šioje nuotraukoje negaliu atplėšt akių nuo pipiro. Gal būtų galima sėklyčių gaut? Noriu šių storuliukų, esu auginus plonučius, bet vėliau neprisirinkau sėklų

nataliuncik rašė...

:-) Taip, galima
Aš iš Vilniaus

Milda rašė...

O kuo salotos portugaliskos?

nataliuncik rašė...

Šitas salotas valgėm Ispanijoje kaip portugališkas žuvies salotos, tik priklausant nuo vyrėjo, jos būna arba su ryžiais arba su bulvėmis, ir kai kurie pateikia su alyvuogių aliejumi arba su naminių majonezu, bet mums daugiau patiko su ryžiais ir majonezu, todėl ir įdėjau tokį receptą :-)

Forelle rašė...

Gal kada lėksiu į Vilnių, tai parašysiu, labai noriu tokių pipiriukų :)

nataliuncik rašė...

Gerai, lauksiu

Sekėjai