Siūlau paragaut labai paprastas ir skanias portugalų virtuvės žuvies salotas.
Taigi, mums reikės:
100 g ryžių
1/2 a.š. druskos
1-2 šalto rūkytos žuvies filė (dariau su jūros lydeka)
1 saldžiosios paprikos
1 aštraus čili pipiro
marinuotų arba raugintų agurkų
1 avokado
2 v.š. citrinos sulčių
majonezo
Ryžius išverdame su druska, vandens santykiuose 1:2. Atšaldyt.
Žuvies filė, paprika, agurkus supjaustyt.
Darom užpilą: avokado aplupt, išimt kauliuką ir sutrint kartu su majonezu ir citrinos sultimis.
Viską sudedam į dubenį, gerai išmaišom. Skanaus
Taigi, mums reikės:
100 g ryžių
1/2 a.š. druskos
1-2 šalto rūkytos žuvies filė (dariau su jūros lydeka)
1 saldžiosios paprikos
1 aštraus čili pipiro
marinuotų arba raugintų agurkų
1 avokado
2 v.š. citrinos sulčių
majonezo
Ryžius išverdame su druska, vandens santykiuose 1:2. Atšaldyt.
Žuvies filė, paprika, agurkus supjaustyt.
Darom užpilą: avokado aplupt, išimt kauliuką ir sutrint kartu su majonezu ir citrinos sultimis.
Viską sudedam į dubenį, gerai išmaišom. Skanaus
6 komentarai:
Šioje nuotraukoje negaliu atplėšt akių nuo pipiro. Gal būtų galima sėklyčių gaut? Noriu šių storuliukų, esu auginus plonučius, bet vėliau neprisirinkau sėklų
:-) Taip, galima
Aš iš Vilniaus
O kuo salotos portugaliskos?
Šitas salotas valgėm Ispanijoje kaip portugališkas žuvies salotos, tik priklausant nuo vyrėjo, jos būna arba su ryžiais arba su bulvėmis, ir kai kurie pateikia su alyvuogių aliejumi arba su naminių majonezu, bet mums daugiau patiko su ryžiais ir majonezu, todėl ir įdėjau tokį receptą :-)
Gal kada lėksiu į Vilnių, tai parašysiu, labai noriu tokių pipiriukų :)
Gerai, lauksiu
Rašyti komentarą