Su tokiais karščiais namie visi daugiausia tik ir geria, o valgyt nelabai priversi ką, tai duona jau lieka ir nepanaudota.
Mums reikės:
10 l verdančio vandens
1 duonos kepalo (geriau ruginio)
10 v.š. cukraus
1 v.š sausų mielių (arba puodelį razinų)
Duoną supjaustyt griežinėliais ir įdėt kept į įkaitintą orkaitę. Kuo tamsesni bus gabaliukai, tuo tamsesnė bus gira, bet stebėkit, kad neapdegtų, nes gira bus kartoka. Geriausia kad viršus apkeptų, o vidus liktų minkštas, tai priduos girai duonos skonį ir aromatą. Kai duona iškeps, duoną su cukrumi sudėt į indą ir užpilt verdančiu vandeniu. Kai vanduo atvės, įdėti mielių (razinų) ir palikt nakčiai rūgti.
Mums reikės:
10 l verdančio vandens
1 duonos kepalo (geriau ruginio)
10 v.š. cukraus
1 v.š sausų mielių (arba puodelį razinų)
Duoną supjaustyt griežinėliais ir įdėt kept į įkaitintą orkaitę. Kuo tamsesni bus gabaliukai, tuo tamsesnė bus gira, bet stebėkit, kad neapdegtų, nes gira bus kartoka. Geriausia kad viršus apkeptų, o vidus liktų minkštas, tai priduos girai duonos skonį ir aromatą. Kai duona iškeps, duoną su cukrumi sudėt į indą ir užpilt verdančiu vandeniu. Kai vanduo atvės, įdėti mielių (razinų) ir palikt nakčiai rūgti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą