Kai tik pradėjau kept pati duoną, vis ieškojau kokių nors įdomių, ne tokių kaip pirktinės, duonos receptų...Šį receptą radau atrodo viename ukrainiečių ar rusų saite(bet nenoriu sumeluot), nes tuo metu dariau Copy/Paste(nes dar kaip pradedančioji, nelabai susigaudydavau miltų ir skysčių santykiuose...)...truputį pakoregavau pagal save ir...prašom vaišinkitės
Ši duona pagal skonį primena...sūrio lazdeles-šiaudelius, juos mėgsta ir vaikai, ir suaugę, kas prie ko :)
Mums reikės:
2 v.š. kmynų
180 ml verdančio vandens
450-470 g kvietinių miltų(priklauso nuo kiaušinių dydžio)
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto arba smulkiai supjaustyto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1.5 a.š. sausų mielių
Kmynus užplikyt vandeniu, duot atvėst ir sudėt visus likusius produktus pagal eiliškumą. Nustatyt pagrindinę programą, vidutinio dydžio ir kol keps, lieka tik laukt ir ryt seiles...
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi ir traški plutelė....Skanaus
Ši duona pagal skonį primena...sūrio lazdeles-šiaudelius, juos mėgsta ir vaikai, ir suaugę, kas prie ko :)
Mums reikės:
2 v.š. kmynų
180 ml verdančio vandens
450-470 g kvietinių miltų(priklauso nuo kiaušinių dydžio)
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto arba smulkiai supjaustyto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1.5 a.š. sausų mielių
Kmynus užplikyt vandeniu, duot atvėst ir sudėt visus likusius produktus pagal eiliškumą. Nustatyt pagrindinę programą, vidutinio dydžio ir kol keps, lieka tik laukt ir ryt seiles...
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi ir traški plutelė....Skanaus
19 komentarų:
Kaip tik db bandau kepti jusu pasiulyta duonyte, taip pat duonkepej, tikekimes kad viskas bus oki:)
Tikėsimės :)
Parašykit kaip gausis
Gavosi nuostabiai , suvalgem greiciau nei per valanda, 10 balu siai duonytei :)
Labai malonu ir džiaugiuosi kad patiko!
Sakykit ar imanoma pagal sita receptuka issikepti duonele orkaiteje? Kiek laiko ir kokioj tempoj reiketu kepti ir kokioj formoj?
Įmanoma, o kodėl gi ne:)
Kept įkaitintoje iki 180º orkaitėje apie 30-40min., o kokia formą išsirinksite tai čia jau skonio reikalas :)
Labai dekui, ryt ir pabandysim :)
Dar klausimelis, ar reikia duot pakilti teslai, jei taip tai kiek laiko? Nes kiek supratau kepant duonkepej nereikia, o gal orkaitej kitaip. Jai ir labai durnas tas mano klausimas tai atleiskit, duona kepsiu pirma karta, taip norisi kad nebutu tas "blynas" prisviles :))))
Ar duonkepei kepsit ar orkaitei VISADA reikia duot laiko tešlai pakilt, tik skirtumas tarp orkaites ir duonkepes tame, kad duonkepe viską daro pati, t.y. sumaišo, pakildina ir iškepa
Laaabai skani duonele.Siandien vel kepsiu,nes seimyna visa suvalge:)(tik man truputi per daug kmynu,sumazinsiu per pus);)
Labai malonu girdėt! O dėl kmynų. čia jau skonio reikalas, kiekvienam savo ;)
As jusu atsakymo nesulaukus dariau, tai daviau pakilt ir pakilt gerokai, nes logiskai pagalvojus, kai tesla picai darau juk irgi duodu pakilt :)))
O gavosi nuostabiai skani, vyras nepatikejo kad mano kepta :))) Ir kmynu man pats tas, net pagalvojau kad saulegrazu dar skanu butu :)))
Smagu!Skanios duonelės Jūsų šeimai :)
Laba diena, taip noriu prisijungti prie Jusu komandos.Kepu duona su naminiu raugu (orkaiteje). Bet planuoju isigyti duonkepe - gal patartumete kokios firmos geriausia pirkti? Dar bandysiu kepti Jusu visas duoneles-labai jau skaniai atrodo. Aciu
Sveiki, labai malonu kad mūsų vis daugėja!!!
Dėl duonkepės įsigijimo tai jus turit apsispręst dėl keletą dalykų ir tada jau lengviau bus rinktis:
1.kokio svorio duonos jums reikia (yra iki 1kg, ir iki 1.5kg kepami kepaliukai)
2.ar reikia laiko atidėjimo (labai patogi funkcija, iš vakaro sudėjot, užstatėt, o ryte jus pažadins iškeptos duonos kvapas)
3.ar reikalinga džemo gamybos funkcija(patogu, viską sudėjot ir darot savo darbus, po kiek laiko reikės tik išpilstyt į stiklainius, bet pasinaudosite kokius pora kartu per metus).
Šiaip, pagrinde, užtenka ir kokiu trijų funkcijų: Normal(pagrindinė), tešlos minkymo ir kepimo, ir viskas, kitomis jus dažniausia ir nesinaudosite.
Visi papildomi priedai kelia kaina, na žinoma ir vardas.
Pati turiu čekišką ETA, esu ją patenkinta, tik, ji dabar dažniausia stovi be darbo, nes kepaliukai mūsų šeimai per maži, tenka minkyt rankomis, o įdarbinu padaryt dažniausia tešla bulkutem, batonams, čia ji nepamainoma.
Jei rinkčiaus dabar, tai be abejo pirkčiau tešlos maišytuvą, bet pačiai pradžiai, kad užsikabint, ir duonkepe visai geras varianta.
Tai tiek kol kas :)
Labai pasinorejo sitos duoneles, bet kilo keletas klausimu.
1 - aliejus bet koks ar alyvuogiu?
2 - koks cia suris Liliput? Puskietis fermentinis, tipo Rokiskio ar kietasis, tipo Dziugas? O melynasis pelesinis tinka bet koks?
3 - pagrindine kepimo programa, kiek laiko trunka sis procesas? Nes pas mane kitos firmos duonkepe.
4 - vidutinio dydzio duona. Pagal mano duonkepe tai butu 1 kg duona, bet pagal produktu svori man regis iseitu apie 750g, ar ne?
Net seiles tysta nuo noro paragauti :)))
Atsakau:)
1.tiks bet koks mėgstamas
2.punskietis, bet tiks bet koks kitas, svarbu stipresnis skonis, dėl to man labiau patinka daryt su mėl. pelėsiu
3.pagrindine programa trunka su maišymu, kildinimu/kepimu 3val.20min
4.geriau nustatyt kiek daugiau, geriau apskrunda;)
Bendras klausimas. Yra be galo daug duonos receptu. Dauguma su mielemis. Kadangi esu alergiska mielems, tenka atsisakyti kai kuriu gaminiu. Eksperimentuoti mieles pakeisti kuo nors kitu kepant duona vis dar "nesiryztu". Gal galetumet ka nors patarti? Pavyzdziui, jau ir sitam, "skaniai" skambanciam receptui? Dekui uz (laukiama) atsakyma.
Sveiki, tik dabar pamačiau jūsų klausimą, gulėjau su mergaitėmis ligoninėj dvi sav.
O kodėl jus nenorit pabandyt daryt duoną su raugų? ten viskas vyksta rūgimo procesu ir tuos laukinės mielės, jos kitokios nei tos kurios mes perkam. Laukines mieles priliginamos prie gerųjų bakterijų ir jūs galėsit tą raugą pritaikyt bet kuriai duonai arba yra receptu duonelių su sodą, čia t.p. yra išeitis ;)
Rašyti komentarą