Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. liepos 4 d., sekmadienis

Varškės - persikų pyragas

Dar vienas receptas lengvo paruošimo ir labai skanaus pyrago, ir kas gali prilygt varškės ir persikų deriniui...



Mums reikės:

2 kiaušinių
150 g margarino
250 g cukraus
2 a.š. sodos
2 v.š. grietinės
300 g miltų
500 g varškės
0.5 bonkutės konservuotų persikų
migdolų drožlių

Baltymus atskirt nuo trynių, suplakt su 150g cukraus. Miltus sumaišyt su soda, pertrint su margarinu ir įdėt suplaktus trynius ir grietinę, viską gerai išmaišyt kad gautųsi vientisa, bet nekieta tešla ir pastatyt į šaldytuvą pusvalandžiui.
Varškę pertrint ir suplakt su vienu tryniu ir likusiu cukrumi. Persikus supjaustyt visaip (ir smulkiai sukapot, ir stambiau supjaustyt).
Tešlą padalinam į dvi dalis, iškočiojam pagal kepimo formos dydį. Vieną tešlos lakštą sudedam į formą ir šaunam į įkaitintą iki 200º orkaitę 10min. Išimam formą, ant pyrago pagrindo sudedam smulkintus persikus, ant jų stambiau supjaustytus, tada paruoštą varškės masę ir užklojam kitu tešlos lakštu . Pyrago viršų sutepam likusiu tryniu ir apibarstom migdolų drožlėmis. Pašaunam į įkaitintą iki 200º orkaitę ir kepam apie 15-20min. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai