Ši duona pakerės savo korėtumu ir subtiliu skoniu bet kokį gurmaną.
Mums reikės:
200g tamsaus alaus
150g pasukų arba vandens
300g kvietiniai miltų
260g ruginių miltų
2 a.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
2 v.š. augalinio aliejaus
galima įdėt saują kmynų
150g ruginio raugo
Kepant orkaitėje: į gilų puodą sudėt visus produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, kepimo popieriumi ištiestą formą,, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildintis. Po 3-4val. duonutė pakils ir galim statyt ją kept.
Kepam apie 30min įkaitintoje orkaitėje iki 230°C su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200°C ir kepam dar apie 30 min. Skanaus.
Kepant duonkepėje: sudėt visus produktus pagal eiliškumą ir įjungt tešlos programą, kai tešla bus paruošta, pakildint dar apie 3val. ir kept 1val.
Mums reikės:
200g tamsaus alaus
150g pasukų arba vandens
300g kvietiniai miltų
260g ruginių miltų
2 a.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
2 v.š. augalinio aliejaus
galima įdėt saują kmynų
150g ruginio raugo
Kepant orkaitėje: į gilų puodą sudėt visus produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, kepimo popieriumi ištiestą formą,, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildintis. Po 3-4val. duonutė pakils ir galim statyt ją kept.
Kepam apie 30min įkaitintoje orkaitėje iki 230°C su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200°C ir kepam dar apie 30 min. Skanaus.
Kepant duonkepėje: sudėt visus produktus pagal eiliškumą ir įjungt tešlos programą, kai tešla bus paruošta, pakildint dar apie 3val. ir kept 1val.
2 komentarai:
norėjau paklausti, o be ruginio raugo (su mielėmis)šios duonos iškepti neišeis?
Naminis raugas atstoja mieles, jei neturit raugo, jį visada galima pakeist mielėmis ;) Vietoj raugo įdėkit 1,5 a.š. mielių, o visą kitą pagal receptą.
Rašyti komentarą