Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. sausio 9 d., sekmadienis

Avižinė duonelė

Duonelė gaunasi minkštutė ir savo kvapu panaši į avižinius sausainius, dingsta akimirksniu, dėl to visada darau dvigubą normą ;) Šį kartą dariau bandelių formos, gavosi mini duonelės , bet ir jų laukė ta pati lemtis ;)


Mums reikės:
250ml vandens
280ml kefyro
3v.š. medaus
1.5 a.š. druskos
150g avižinių miltu(bet galima ir su kavamalė sumalt dribsnius:))
550g kvietinių miltu
1.5 a.š. sausų mielių arba 150g kvietinio raugo
Kepant duonkepėj su kvietiniu raugu, įjungt tešlos programą, kai tešla bus paruošta, pakildint dar apie 1val. ir įjungt kepimą. Prieš kepant aptept kiaušinio tryniu ir apibarstyt avižiniais dribsniais.
Kepant duonkepėj su mielėm: sudedam visus produktus į duonkepę pagal instrukciją, nustatom pagrindinę arba prancūziškos duonos programą ir...galim užsiimt mėgstamu reikalu kol už mus darbuojasi darbštuolė :) Prieš kepant aptept kiaušinio trynių ir apibarstyt avižiniais dribsniais.


Kepant orkaitėj su mielėm: jei neturit duonkepės, nebėda, šiltame vandenyje ištirpinam cukrų ir mieles, kai pasidengs „kepure“, iš likusių produktų užminkom tešlą ir pastatom šiltai.
Kepant orkaitėj su kvietiniu raugu: iš visų produktų užminkyt tešlą, minkyt nemažiau 15-20min ir pastatyt šiltai.
Kai tešla dvigubai ir daugiau pakils, galima kept. Prieš kepant aptept kiaušinio tryniu ir apibarstyt avižiniais dribsniais ir statom kept į įkaitintą iki 200° orkaitę 20min su dangčiu, vėliau nuimam dangtį ir kepam dar apie 20min. Skanaus

3 komentarai:

Unknown rašė...

Sveiki, labai dėkui, puiki skani duonelė. Keletas klausimų - kokioje formoje kepate (minimas dangtis; taip pat Jūsų duonelių forma labai graži, maniškių kraštai 'išvažiavo', tad duonelės gavosi plokštesnės šonuose, aukštesnės centre). Taip pat - ką daryti, kad nesutrūkinėtų duonelių pluta?

nataliuncik rašė...

Sveiki, malonu, kad patiko! Aš dabar pagrinde kepu Tupperware Ultra Pro induose, prieš tai kepiau ir stikliniame, ir špižiniame puoduose, iš bėdos ir skardoj tinka, o apdengti galima ir su foliją. Formoje todėl ir geriau kept, kad ji padeda išlaikyt gražią formą duonelės, o ir kepant su dangčių duoną mažiau trūkinėja (prieš tai ją bent apglostykit drėgnomis rankomis). Tikėsimės, kad kitą kartą Jums gausis dar geriau-ir gražesnė, ir skanesnė!

ausra rašė...

👍

Sekėjai