Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Naminis paštetas

Dar vienas puikus patiekalas pusryčiams, kurį labai mėgsta vaikai, nes skonis labai švelnus ir sumuštiniai tirpsta burnoje.

Mums reikės:
800g kepenėlių, šį kartą dariau iš viščiukų
400g svogūnų
2vnt. morkų
4skiltelių česnako
6v.š. palmių sviesto arba paprasto sviesto
1.5 a.š. druskos
1-2v.š. žolelių mišinio
pipirų pagal skonį

Kepenėles gerai išplaut ir troškint ant silpnos ugnies apie 15min. kol neišgaruos skysčiai, tada įpilt šlakelį aliejaus, sudėt pusę supjaustytų svogūnų ir apkepint.
Morkas sutarkuot ir apkepint su likusiais svogūnais, į pabaigą sudėt supjaustytus česnakus ir dar apkept apie minutę, tada česnakas įgauna švelnų skonį ir malonų aromatą .
Su smulkintuvu sutrinam kepenėles iki tyrelės, tada įdedam sviesto, druskos, pipirų, dalį prieskonių ir viską gerai išmaišom.
Atskirame inde sutrinam morkas su svogūnais iki tyrelės.
Paruoštą formą apibarstom žolelėmis ir sudedam pusę trintų kepenėlių, tada ant viršaus trintas morkas ir ant viršaus sudedam likusiais kepenėles. Formą pastatom šaltai nors porai valandų. Viskas, paštetas paruoštas, skanaus.

4 komentarai:

Unknown rašė...

Labai skaniai skamba,būtinai pabandysiu pagamint,nes vaikai labai mėgsta.Tik įdomu,kiek laiko gali toks paštetas stovėti šaldytuve?

nataliuncik rašė...

Būtinai paragaukit, vaikams turi patikt. Dėl galiojimo, naminiu paštetu galiojimo laikas žymiai trumpesnis negu pirktiniu nes ten nėra visokiu konservantu ir kito brudo..., bet jei laikysit šaldytuve tai laisvai galima naudot 72val., t.y. 3 paras :) Bet pas mus išbūna max dvi dienas ir tai jei padarytas iš dvigubos normos :))

Virga rašė...

Na pagaminau aš šitą gėrį, tik morkas iškart įmaišiau, nes jeigu vaikas pamatytų morkas nė neatsikastų... žiūrėsim kaip čia bus, man tai skanu :) nors šiaip paštetų ne megėja

nataliuncik rašė...

Malonu kad jums patiko, tikėsimės patiks ir vaikui ;)

Sekėjai