Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Imuniteto stiprinimas

Visi mes sergam, bet nevisi žino kaip galima išsigydyt be chemijos, natūralioms priemonėms. Todėl, kad neužmiršt, o ir su jumis pasidalint, vesiu dar vieną skyrelį kuris taip ir vadinsis Natūralus gydimas.
Na ir pats pirmas įrašas į šį skyrelį bus kaip stiprinti imunitetą, kas yra turbūt visiems aktualu:)

Mūsų imunitetą laukia rimti išbandymai: oro užterštumas, gyvenimo būdas, nuolatinė įtampa, stresas, lėtinės ligos, perkaitimas saulėje, maistas... Jei atsparumas ligoms kritęs tuomet mes susergam....
Kas rodo, kad mūsų imunitetas nusilpęs? Nusilpus imuninei sistemai dažnai jaučiamės pavargę, nes organizmas kovai su ligos sukėlėjais ir sunaudoja labai daug energijos, dažnai kartojasi infekcijos lygos, sunki, užsitęsusi ligos eiga...
Pirmiausia svarbu sveikai maitintis. Mitybos racioną turi sudaryti daug šviežių vaisių ir daržovių, kurie aprūpina mūsų organizmą vitaminais. Kad gautume būtinuosius vitaminų ir maistinių medžiagų kiekius, per dieną turime suvalgyti ne mažiau kaip 400 g daržovių ir 300 g vaisių. Mėsos, kuri yra baltymų, B grupės vitaminų, amino rūgščių šaltinis, žmogui reikia maždaug 80-100 g per dieną, jos rekomenduojama valgyti ne rečiau nei tris kartus per savaitę. Žuvies per savaitę žmogui reikia ~300 g. Duonos, grūdų, bulvių organizmui reikia daugiausia. Tokių produktų reikia per dieną 6-11 porcijų. Viena porcija - riekutė duonos, puse stiklinės makaronų, ryžių, dribsnių ar kitos košės. Vidutinė moteris turi per parą gauti 2-2,5, vyras – 3-3,5 litro skysčių, kad turėtume kuo išplauti iš savęs šlakus.
Geram organizmo atsparumui yra svarbi žarnyno mikroflora. Nors vaistinėse ir didele gerųjų bakterijų preparatų gausa, bet visgi geriausiais, ir kone pigiausias ir skaniausias, yra naminis jogurtas, o kad žarnyno bakterijos „prigytų“, svarbūs prebiotikai, gerųjų bakterijų augimą stimuliuojančios medžiagos, pvz. inulinas. Pakankamą inulino kiekį galima gauti suvalgius porą topinambų gumbelių per dieną.
Yra natūralių priemonių, galinčių padėti organizmui sustiprėti, grąžinančių jam gebėjimą apsiginti, tokie kaip: bičių produktai-bičių duonelė/žiedadulkės (išskyrus bręstantiems vaikams ir alergiškiems žiedadulkėms), vitaminas C (geriau rinktis iš natūralių, tokiu kaip spanguolės, juodieji serbentai, erškėtrožės, šaltalankiai, dilgėlės ir t.t.), žuvų taukai, sėmenų aliejus.
Dar yra geras, nors ir įdomaus skonio, gėrimas, kurį gamint reikia iš: 1a.š. cinamono, 4 lauro lapų, 8 gvazdikėlių, keletą gabaliukų imbiero šaknies ir viską užplikyt 1 l verdančio vandens, palaikyt 20 min. ir gert iš ryto, pasaldint galima medumi.
Na ir aišku sureguliuot savo gyvenimo būdą: pakankamai miegot- suaugusiems jo įprastai reikia 6-8 val. per parą; daug judėti(keliavimas pėsčiomis, plaukiojimas, važinėjimas dviračiu, bėgiojimas); grūdinimasis.
Ir bukit sveikos;-)  

Šaltinis Natūraliosios terapijos centras ir mamų patirtys :)

Komentarų nėra:

Sekėjai