Sveikinu visus su pirmąją pavasario diena ir siūlau jums pagamint labai minkštas, saldžias ir kvapnias bandeles su riešutais ir cinamonu.
Mums reikės:
Tešlai:
375g miltų
1a.š.kepimo miltelių
1a.š.cinamono
25g cukraus
50g suminkštėjusio sviesto
1 plakto kiaušinio
200ml pieno
1a.š.kepimo miltelių
1a.š.cinamono
25g cukraus
50g suminkštėjusio sviesto
1 plakto kiaušinio
200ml pieno
Įdarui:
100g sviesto
1a.š.cinamono
100g rudojo cukraus
100g paskrudintų ir pasmulkintų pekano riešutų(dėjau kokias turėjau)
1a.š.cinamono
100g rudojo cukraus
100g paskrudintų ir pasmulkintų pekano riešutų(dėjau kokias turėjau)
Glaistui:
75 g cukraus pudros(dėjau cukrų)
1 ½ - 2 v.š. verdančio vandens
1 ½ - 2 v.š. verdančio vandens
Paruoškite įdarą: dideliame dubenyje išsukite sviestą ir cinamoną (galite naudoti mikserį). Suberkite rudąjį cukrų ir plakite, kol gausite purią masę. Tada įmaišykite paskrudintus pekano riešutus.
Paruoškite tešlą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Suberkite cukrų, tada sudėkite sviestą ir minkykite pirštais, kol gausite į trupinius panašią masę. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį su pienu. Sausų ingredientų masės viduryje įspauskite duobutę ir supilkite beveik visą pieną su kiaušiniu (atsidėkite 60 ml). Tada išskėskite vienos rankos pirštus, įkiškite į tešlą ir sukite ratu į vieną pusę, kol gausite vientisos konsistencijos tešlą. Jei reikia, supilkite likusį pieną - tešla turėtų būti minkšta ir truputį lipni.
Paruoškite bandeles: perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, jos viršų irgi pabarstykite miltais, o tada iškočiokite 35 x 25 cm stačiakampį. Jis bus maždaug 2 cm storio.
Ant šio stačiakampio per visą plotą sudėkite įdarą, tada suimkite už ilgesnės kraštinės ir susukite į vyniotinį. Jį supjaustykite į 12 (3 cm pločio) dalių. Šiuos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos ištepta sviestu ir apibarstytą miltais(perpjautąja puse į viršų), palikite vietos jiems pūstis. Kept įkaitintoje orkaitėje 230 laipsnių 10 min, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 25-30 min, kol bandelės iškils ir bus gražios auksinės spalvos. Leiskite 2-3 min atvėsti.
Paruoškite glaistą: persijokite cukraus pudrą, įpilkite 1 šaukštą verdančio vandens ir gerai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar ½ - 1 šaukštą vandens. Glaistas turi būti minkštas, bet ne per skystas. Juo pašlakstykite bandeles, tada atplėškite vieną nuo kitos ir patiekite.
P.S. Glaistą dariau kiek kitaip, nes mums patinka traškus. Ėmiau ne cukraus pudrą, o cukrų, jį sumaišiau su vandeniu ir aptepiau juo kai dar bandelės kepėsi
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą