Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Tortas, keptas keptuvėje


Internete radau gan įdomu receptą torčiuko, sudomino patys paplotėliai, kur paplotėlius reikia kept keptuvėje, tai nutariau jį ir išbandyt, nes jei bus skanus, vaišinsiu už poros dienų svečius :) Bet pirma reikia išbandyt sau, o ir namiškius pradžiugint :)Kremą dariau iš to ką radau šaldytuve, jus galit daryt tą patį:)))


Mums reikės:
Tešla
¼ st. cukraus(dėjau 50g cukraus)
1 st. grietinės (dėjau 200g grietinės)
½ a. š. druskos
½ a. š. sodos
3 st. miltų(dėjau 325g miltų a.r.)
1 a. š. vanilinio cukraus(dėjau ½ a.š. vanilinės esencijos)
Kremas
300 g grietinės
150g varškės
3v. š. cukraus
1v.š. želatino
4v.š. vandens
Pertepimui
8v.š. uogienės

Sumaišyti miltus, cukrų, sodą ir druską, kad vienodai pasiskirstytu. Tada supilam grietinė ir išplakam. Tešla turi nelipti prie rankų. Padalinti tešlą į 8 dalis ir iškočioti į lakštus. Kepti įkaitintoje sausoje keptuvėje kaip blynus, kol gražiai neapskrus. Kiekvieną paplotėlį aptept mėgstama uogiene ir duot atvėst. Nuopjovas t.p. gerai apkept, atvėsint ir sumalt, apibarstysim jo mūsų tortuką.
Tuo laiku darom kremą. Želatiną užpilam vandenių ir duodam išbrinkt, kai išbrinks pašildom kol pilnai neištirps. Grietine ir varškė sutrinam iki vientisos masės, įdedam cukrų ir želatiną, vėl išmaišom ir galim pertept visus lakštus ir padaryti tortą.

P.S. Gavosi visai superinis torčiukas.  Ir svarbiausiai, tai užėmė apie 30 min pati gamyba, na ir laikas kol sustings. Kol nuėjom su mažaja paimt dukrytės iš darželio, kai grįžom visą šeimą buvo namie ir po vakarienės jau smaližiavom :) Tortas gavosi LABAI skanus, gaminsiu ji dar ir dar, na gal tik žaisiu su kremais, pati tešla man patiko.

Šaltinis receptura.lt

4 komentarai:

DaivaW rašė...

Kaip manote ar galima išsikepti lakštus prieš kelias dienas ir vėliau juos sutepti?

nataliuncik rašė...

Galima, bet šis tortas žymiai skanesnis pastovėjęs, tai jei svečius laukiat už poros dienų, tai siūlyčiau iš anksto ir pasidaryt tortuką, duot jam pastovėt, sulauksit daug pagyrimų ir aikčiojimų :)

DaivaW rašė...

Super! Jau kelis kartus kepiau ir vis neprisiruosiau pagirti recepta ir pasigirti gavus daug labai geru atsiliepimu. Visai taip kaip ir zadejot. ;-)

nataliuncik rašė...

Labai džiaugiuosi kad patiko jums ir buvo įvertintas kitu!!!!

Sekėjai