Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Kūčiukai

Už poros dienų bus pati gražiausia šių metų šventė-Kūčios ir Kalėdos... O kaip Kūčios be kūčiukų, tikrų, minkštų, bet tuo metų ir traškių. Tikri kūčiukai kepami tik iš miltų, vandens, aliejaus, mielių ir cukraus :)


Mums reikės:
500 g miltų
200 g vandens
30g aguonų
150g cukraus
10-15 g šv.mielių arba 1a.š. sausų mielių
40g palmių riebalų, bet galima pakeist ir 2v.š. aliejaus
1a.š. druskos

Miltus persijojam, sumaišom su druska ir aguonom. Vandenyje ištirpinam cukrų ir mieles, ir pastatom kol pasidengs kepure. Tada sumaišom su paruoštais miltais ir riebalais, užminkom elastingą tešlą ir paliekam šiltai kol pakils.
Aišku jei turit maišytuvą ar duonkepę tai užima žymiai mažiau laiko, nes reikia sudėt tik produktus, o visą kitą padarys pagalbininkė.
Kai tešla pakils, padalinam ją į mažus gabalėlius ir iškočiojam į maždaug piršto storio volelius, supjaustom į mažus gabaliukus, nors kai darom su vaikais, pas mus jie gaunasi nesupjaustyti o apgnaibyti, apvalioti :) bet taip net skaniau, dalelytę savęs įdeda:) Mūsų kūčiukus sudedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos, bet nelabai arti vienas kito, nes jie dar išsipūs, ir kepam 200° temperatūros įkaitintoje orkaitėj, kol pagels. Kai išsikeps, paliekam atvėst ir galim sudėt į sandarų indą arba vazą ant šventinio stalo.
Iš nurodyto kiekio gaunasi maždaug 4 kepimo skardos nedidelių kūčiukų.

Komentarų nėra:

Sekėjai