Šį pyragą atnešė viena kolegė prie kavos, ir tik paragavus aš negalėjau atsitraukti nuo jo... tik suvalgius paskutinį gabaliuką, aš supratau, kad beveik pusę jo suvalgiau aš viena... jis vertas nuodėmės... ir tai turbūt daug kas pasako...
Pats skonis šio pyrago priklauso nuo obuolių rūšies ir jų kiekio, jie turi būt saldžiarūgščiai, nelabai kieti ir kuo jų daugiau, to skaniau, nes jie duoda gaivumą, šviežumą, o tešla čia tik suriša juos, tokia vos juntama, tirpstanti burnoj
Mums reikės:
3 kiaušinių
5-6 didelių obuolių (puikiai gaunasi su „grabšteinais“)
1 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės miltų
1 a.š. be kaupelio sodos arba 2a.š. kepimo miltelių
0,5 v.š. grietinės
Obuolius gerai nuplauname, nulupame odelę ir išimam šerdeles. Obuolius supjaustom didesniais gabaliukais, nes mažesni ištirps tešloje.
Formą išklojame kepimo popieriumi ir sukrečiame supjaustytus obuolius.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, tada supilam persijotus miltus, gerai išmaišom ir pačioj pabaigoj, kai jau bus paruošta tešla, dedam gesintą grietinėje/acte sodą (nes su soda negalima ilgai plakt tešlą).
Paruoštą tešlą supilam ant obuolių ir statome kept į įkaitiną iki 180 °C orkaitę ir kepame ~50min uždarius formą dangčiu ar folija.
Iškeptą pyragą keletą minučių paliekame pastovėt be dangčio, o paskui atsargiai išimame. Viskas, pyragas paruoštas, skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą