Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Traškūs vafliai

Karts nuo karto, dažniausia kai tvarkau spintutes, ištraukiam dar tarybinių laikų vaflinę ir kepam iki apsivalgymo traškius vaflius. Dažniausia jie suvalgomi be įdaro, tik spėk kept :D, bet kartais į vidų dar dedu kremą, bet čia reikia daryt dvigubą-trigubą normą ir kelias val. praleist kepant :)

Mums reikės:
2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
2 stiklinių vandens
2,5 stiklinės miltų
1/4 stiklinės aliejaus

Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame persijotus miltus ir maišant, pilame po truputį vandenį. Kai tešla bus paruošta įpilam aliejų ir dar kartą išmaišome iki vientisumo.
Gerai įkaitiname vaflinę ir mažu samteliu ar dideliu šaukštu pilame tešlą į vaflinės viduriuką. Geriau įpilt kiek mažiau, nei per daug, nes kai uždengsite keptuvę dangčiu, tešla pasiskirstys ir perteklius išbėgs per kraštus. Kepkite vaflius kol apskrus (kepasi gan greitai, svarbu kad būtų tinkamai įkaitinta vaflinė), tept niekuo nereikia, nes aliejus jau tešloje. Kai apskrus, atsargiai medine ar silikonine mentele, nuimame ir susukam kol dar karšti ir nesukietėjo. Ir taip sukamės greitai kol viską neiškepam :) Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai