Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

8 grūdų duona

Iš karto labai atsiprašau už uždelsimą, mažoji pradėjo vaikščiot, tai jau sunkiau, o dar su kitais vaikais reikėjo susitvarkyt...o dar kai orai geri... tai prie ežero, tai šašlykų...Labai stengsiuos pasitaisyt, visgi pagalbininkai atsilaisvins :-)
Taigi, labai lauktas ir seniai žadėtas 8 grūdų duonos receptukas



Mums reikės:
Plykiniui:
200g 8grūdų mišinio(sudėtis: kvietinio salyklo kruopos, ruginio salyklo kruopos, linų sėmenys, saulėgrąžos, sojų kruopos, miežinių kruopos, sezamas, avižų dribsniai)
200g stambaus malimo ruginių miltų
500ml verdančio vandens
3 v.š kmynų
4 v.š cukraus
100g ruginių miltų
300g ruginio raugo
Tešlai:
gauto plykinio
1 v.š. druskos
300g kvietinių miltų
20 ml aliejaus

Į gilų puodą sudėt stambaus malimo ruginius miltus, grudų mišinį ir kmynus ir užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt likusius produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt ir pastatyt šiltai iki rytdienos.
Kitą dieną į mūsų gautą plykinį sudedam visus produktus ir gerai išmaišom. Gausis lipni tešla, kurią perdedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu. Pakildinam apie 3val. ir statom kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:) Kepam apie 10-15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar apie 30 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 15-20min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus
P.S. Dabar kai namie karšta, viskas greičiau subujoja, tai aš ryte apie 10val. užmaišau plykinį, o jau 18val. maišau tešlą, vakare jau prieš einant miegot duona iškepta.

2 komentarai:

zastra rašė...

O kas tos soju kruopos?Cia soju pupeles ar soru ruopos?

nataliuncik rašė...

Sojų kruopos tai smulkintos sojų pupelės.

Sekėjai