Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gegužės 31 d., pirmadienis

Beždžionių duona

Kaip ir iš kur atsirado ši duona niekas nežino iki šiol. Bet nuo 1950 ji išpopuliarėjo visame pasaulyje ir pasekė mus. Vieno recepto kaip ir nėra, originaliame recepte figūruoja klevų sirupas, kuris suteikia švelniai saldų skonį, bet kiekvienas daro pagal save, pagal to momento nuotaiką, galima daryt kaip saldžią, taip ir ne, su ar be priedų..., pabandžiau su paprasta mieline tešla ir...vualia, beždžionduonė paruošta. Jos nereikia pjaustyt, puiku va taip sėdėt su draugais ir laužyt po gabaliuką smagiai šnekučiuodamiesi...
Dabar, kai prasidėjo iškylos, šašlykai, tai padarau tinkančią beždžionduonę su prieskoniais, visokiomis žolelėmis... o šiaip, vietoj prieskonių, galima dėt vaniliną, cinamoną, uogienę..., o į vidų paslėpt viską ką tik panorėsit, pradedant nuo kalakutienos ir baigiant persikais, tik skonio ir noro reikalas :-)


Mums reikės:
Tešlai:
200 ml šilto pieno
1 kiaušinio
150g sviesto
500 miltų
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
250g švelnaus kvietinio raugo arba 2,5 a.š. sausų mielių
Įdarui, apvoliojimui:
50g aliejaus
mėgstamų prieskonių
įdarui tinka bet kas

Sudedam visus produktus į duonkepę pagal instrukciją, nustatom tešlos minkymo programą ir...galim užsiimt mėgstamu reikalu kol už mus darbuojasi darbštuolė :)
Jei neturit duonkepės, nebėda, užminkom mielinę tešlą , kai mielinė tešla bus paruošta, kimbam į darbą.
Dubenėliuose sumaišom aliejų su prieskoniais, aš darau kelių rūšių, geriausia ir spalvotų (pvz. raudonieji pipirai, cibiržolė, kaukazietiški prieskoniai...) ir gnybdami po gabaliuką į vidų dedam supjaustytus gabaliukus parūkytos kalakutienos filė(bet galim ir ne dėt, nesugadinsim), padarom rutuliukus, apvaliojam paruoštame aliejuje ir sudedam į duonkepės kibiriuką. Pakildinam ir kepam.

Viskas, mūsų duona paruošta, lieka kviest draugus arba statyt ant stalo ir...vaikai greitai paliks tik tuščią lėkštę :)

2 komentarai:

Rūta rašė...

NEPAKARTOJAMA. Labai ačiū už tokį puikų receptą. Dažnai pažiūrinėju jūsų receptus, ne vieną jau išbandžiau. Viskas tiesiog stebuklingai garuoja nuo stalo :)

nataliuncik rašė...

Labai džiugu ir malonu skaityt, skanaus!!!

Sekėjai