Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. balandžio 18 d., sekmadienis

Naminis batonas arba paprasta bulka


Mums reikės:

295 ml šilto vandens
1 a.š. druskos
30 g aliejaus
500 g miltų
1,5 v.š. cukraus
1,5 a.š. sausų mielių

Viską sudėt į duonkepę pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą.
Jei darom rankom, tai šiltame vandenyje ištirpinam cukrų ir mieles, kai pasidengs kepure, iš likusiu produktu užminkom tešlą ir pastatom šiltai.
Kai tešlą dvigubai ir daugiau pakils, galima kept. Prieš kepant viršų galima ištept kiaušinio trynių, mūsų batonas įgaus geltoną spalvą.

4 komentarai:

Unknown rašė...

O kiek mazdaug reiketu laiko orkaiteje kept? As panasiai dariau mielines bandeles, bet jos labai greit aprunda, apskrunda o viduj rodos dar reiketu :)
Ir gal galima bandyt su pienu?

nataliuncik rašė...

Uždengta kepu 25-30min, vėliau atidarai ir dar apie 20min
Pienas tiksliai nepakenks, bus pagerintos :))))

Unknown rašė...

Dekui!
O kur toki faina stiklini inda isigijot? Kur tie apvalus dideli kepalai kepti. Jis su dangciu, taip?

nataliuncik rašė...

Kad tik padėtu!
O tokiu yra pirkt bet kurioj Maximoj, Rimi, Iki ir talpa nuo 1.5l ir daugiau, o dar ir dangtį galima kaip atskira forma pritaikyt :)

Sekėjai