Mums reikės:
295 ml šilto vandens
1 a.š. druskos
30 g aliejaus
500 g miltų
1,5 v.š. cukraus
1,5 a.š. sausų mielių
Viską sudėt į duonkepę pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą.
Jei darom rankom, tai šiltame vandenyje ištirpinam cukrų ir mieles, kai pasidengs kepure, iš likusiu produktu užminkom tešlą ir pastatom šiltai.
Kai tešlą dvigubai ir daugiau pakils, galima kept. Prieš kepant viršų galima ištept kiaušinio trynių, mūsų batonas įgaus geltoną spalvą.
4 komentarai:
O kiek mazdaug reiketu laiko orkaiteje kept? As panasiai dariau mielines bandeles, bet jos labai greit aprunda, apskrunda o viduj rodos dar reiketu :)
Ir gal galima bandyt su pienu?
Uždengta kepu 25-30min, vėliau atidarai ir dar apie 20min
Pienas tiksliai nepakenks, bus pagerintos :))))
Dekui!
O kur toki faina stiklini inda isigijot? Kur tie apvalus dideli kepalai kepti. Jis su dangciu, taip?
Kad tik padėtu!
O tokiu yra pirkt bet kurioj Maximoj, Rimi, Iki ir talpa nuo 1.5l ir daugiau, o dar ir dangtį galima kaip atskira forma pritaikyt :)
Rašyti komentarą