Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Kvykelta(štrudliai) arba bandelės kitaip

Dėl šio patiekalo kilmės ginčijasi vokiečiai ir ukrainiečiai, nes vokiečiai teigia, kad čia jų nacionalinis patiekalas, analogas štrudeliam, o ukrainiečiai kad čia jų bandelės...kaip yra iš tikrųjų, net nežinau, bet patiekalas labai skanus ir nekasdieninis.


Taigi, mums reikės:
Tešlai tinka arba mieline tešla arba tešla koldūnams, žiūrint kokio kietumo jums patinka. Aš darau prie antro patiekalo, sauso pateikimo, iš koldūninės tešlos, o jei su sultiniu, tada iš mielinės.

Garnyrui:
bulvių, mėgstamos mėsytės(aš naudoju kalakutieną), morkos, svogūnų, aliejaus, druskos ir pipiriukų

Mėsytę supjaustome į gabaliukus ir apkepinam, pridedam druskos ir pipirų, įdedam smulkiai supjaustytą svogūną ir morkytę. Kai svogūnai su morkytėm apkeps, sudedam supjaustytus bulves, išmaišom ir įpilam vandens kad apsemtų bulvės.
Tešlą iškočiojam, aptepam sviestu ir susukam į dešrelę. Dar į tešlą galima įvyniot grybus ar sūrį, gausis vyniotiniai. Ją supjaustom į norimo dydžio gabalėlius ir sudedam ant bulvių. Uždengiam dangčiu ir verdam ant silpnos ugnies apie 40min. Per tą laiką mūsų kvykeltos išsipūs, prisigers sultinio...
Pateikt galima kaip su, taip ir be sultinio.
Skanaus


P.S. Jei liks kvykeltų kitai dienai, jas galima supjaustyt ir apkepint, su kiaušiniene bus apsivalgymas :)

Komentarų nėra:

Sekėjai