Šiaip, šis receptas buvo pirmas iš bandymų su tamsiu mišiniu, daugumai jis patiko, netgi labiau už įvairių grūdų tamsi duona, todėl įdedu ir jį, o jūs jau galėsit spręst, kuri duonelė jums patinka labiau :)
Plykinis:
200g tamsaus mišinio
100g stambaus malimo ruginių miltų
2 v.š kmynų
510ml verdančio vandens
300g ruginio raugo
Į gilų puodą sudėt stambaus malimo ruginius miltus, tamsų mišinį ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom į šaldytuvą nakčiai.
Tešlai:
plykinis
2 v.š. cukraus
300g ruginių miltų
100g kvietinių miltų
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus
1 v.š. druskos
Ryte išimam iš šaldytuvo, pakildinam apie 3val. šiltoje vietoje ir statom kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:) Kepam apie 10-15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar apie 30-50 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 10min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus.
Plykinis:
200g tamsaus mišinio
100g stambaus malimo ruginių miltų
2 v.š kmynų
510ml verdančio vandens
300g ruginio raugo
Į gilų puodą sudėt stambaus malimo ruginius miltus, tamsų mišinį ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom į šaldytuvą nakčiai.
Tešlai:
plykinis
2 v.š. cukraus
300g ruginių miltų
100g kvietinių miltų
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus
1 v.š. druskos
Ryte išimam iš šaldytuvo, pakildinam apie 3val. šiltoje vietoje ir statom kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:) Kepam apie 10-15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar apie 30-50 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 10min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą