Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Tamsaus mišinio duona

Šiaip, šis receptas buvo pirmas iš bandymų su tamsiu mišiniu, daugumai jis patiko, netgi labiau už įvairių grūdų tamsi duona, todėl įdedu ir jį, o jūs jau galėsit spręst, kuri duonelė jums patinka labiau :)


Plykinis:
200g tamsaus mišinio
100g stambaus malimo ruginių miltų
2 v.š kmynų
510ml verdančio vandens
300g ruginio raugo
Į gilų puodą sudėt stambaus malimo ruginius miltus, tamsų mišinį ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37º sudėt ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom į šaldytuvą nakčiai.
Tešlai:
plykinis
2 v.š. cukraus
300g ruginių miltų
100g kvietinių miltų
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus
1 v.š. druskos
Ryte išimam iš šaldytuvo, pakildinam apie 3val. šiltoje vietoje ir statom kept į šaltą orkaitę, kol orkaitė įšils, duonelė dar pakils:) Kepam apie 10-15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar apie 30-50 min. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 10min, pluta suminkštės ir lengvai išimsim iš formos. Skanaus.


Komentarų nėra:

Sekėjai