Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Pyragas su raugintais kopūstais

Rauginti kopūstai jau paruošti, atėjo laikas kopūstų pyragams. Anksčiau darydavau su sluoksniuota tešla, bet kai atradau palmių aliejų, darau tik pagal šį receptą mielinę tešlą. Taigi, kopūstų pyragas

Mums reikės:
Tešlai:
200 ml šilto pieno
200g palmių aliejaus
600 miltų
2 a. š. cukraus 
1 a. š. druskos
2 a. š. mielių arba 12g šv.mielių
Įdarui: 
0,5-0,7 l raugintų kopūstų
2 nedidelių svogūnų
muskato, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus (kepimui)

Darant tešlą duonkepei: visus produktus sudėt pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą. Paruoštą tešlą pastatyt į šaldytuvą 0.5val. subręst. Minkant rankomis: šiltą pieną sumaišyt su cukrum ir mielėmis. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės ir palikt šiltai, kol nesusidarys „kepurėlė“. Miltus sumaišom su druska ir minkštu palmių aliejumi, supilam pieną su mielėm ir gerai išminkom tešlą, kad neliktų gumulėlių. Ir pastatyt į šaldytuvą 0.5-1val. subręst.
Kol bręsta tešla, pagaminam įdarą: keptuvėje apkepinam svogūnus, kai jie apkeps, sudedam raugintus kopūstus (rūgščius galima perplaut). Lengvai apkepinam, supilam sultinį arba vandenį ir troškinam 30-45min. Kai kopūstai suminkštės sudedam prieskonius.
Tešlą padalinam į dvi dalis, iškočiojam ir vieną dalį ištęsiam ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Subadom šakute, ant tešlos sudedam troškintus kopūstus , o ant kopūstų dedam likusią dalį tešlos. Pyragą ištepam majonezu ir statom kept apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Šis kopūstų pyragas skanus kaip karštas taip ir šaltas, o tešlos trapumas ir kopūstų savitas skonis pavergs savo paprastumu, bet neprastumu. Skanaus

P.S. Kaip jau anksčiau rašiau, palmių aliejus (sviestas) šiai tešlai priduoda trapumą, ko negalima išgaut su paprastu sviestu ar margarinu

Komentarų nėra:

Sekėjai