Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. liepos 31 d., šeštadienis

Rugelis

Tai grynai ruginė duona, tinkanti tiems, kas alergiškas kviečiams arba praktikuoja sveiką gyvenimo būdą.


Taigi, mums reikės:

2 v.š. salyklo
4 v.š. kmynų
1 v.š. cukraus
1 v.š. rudojo cukraus arba medaus
450ml verdančio vandens
700g ruginių miltų(dėjau pilno grūdo)
1 v.š. druskos
300g ruginio raugo

Į gilų puodą sudėt salyklą ir kmynus, užplikyt verdančiu vandeniu. Kai masė atauš iki 37ºC sudėt likusius produktus ir ruginį raugą, viską gerai išmaišyt, tešlą sudedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildintis. Po 3-4val. duonutė pakils, (bet nereikia tikėtis kad iškils taip pat, kaip ir su kvietiniais miltais, nes rugiai turi mažiau glitimo).
Kepam 55min-1val. įkaitintoje iki 190-200ºC orkaitėje. Iškeptą duoną uždengiam dangčiu ir paliekam 5min, pluta suminkštės ir lengviau išimsim iš formos. Skanaus.

7 komentarai:

nataliuncik rašė...

P.S. šią duoną kepiau vasara per pačius karščius, dabar geriau iš vakaro dalį tešlos užraugt (užminkit iš 450mlvandens/350g miltų/300g raugo), o ryte įdėt likusius miltus, išmaišyt, pakildint ir kept, gausis žymiai geresnis rezultatas, negu dabar iškarto užminkysit ir po 3-4val. kai iškils, kepsit ;)

Unknown rašė...

O sakykit kur gauti salyklo? Kiek supratau SM kooperuojasi ir perka dideli kieki. Bet negi nera pirkti nedideliais kiekiais
?

nataliuncik rašė...

Kodėl, yra, SM parašyta, bet ten vos netriguba kaina.
Parašykit man, ką nors sugalvosim ;)

Kitada rašė...

labai skani duona. tokia tikra. puikiai iškyla.

nataliuncik rašė...

Labai malonu kad patiko :)

Unknown rašė...

Aš irgi kepu tokią duonytę, tik salyklą skystą dedu. Gal patartumėt kur gauti sauso salyklo mažais kiekiais Kaune?

nataliuncik rašė...

Pabandykit į gamyklą užvažiuot, gal atpils kiek

Sekėjai